Despre proiect


Salutare, numele meu este Szabó Sándor István din Oradea. Sunt programator web, antreprenor și nu în ultimul rând un boardgamer entuziast.

Desigur pe lângă astea, mai sunt și tată și soț, iar soția mea într-o zi, mi-a atras atenția asupra jocurilor noastre de societate neatinse de luni întregi.

Am stat pe gânduri ore bune în fața raftului plin: "Ce multe jocuri prețioase, și am folosit doar de câteva ori pe fiecare... în plus și ocupă loc".

Am început să mă interesez și am dat seama că nu eu sunt singurul cu astfel de probleme. Așadar am încercat să caut o soluție, și am și găsit-o:

Un serviciu de închiriere board games național!

Se pare ușor, dar elaborarea detaliilor era mult mai greu...

Harder, better, faster, stronger

Nu aveam nici o experiență în domeniul retail sau închirieri, n-am cunoscut relațiile între producători, distribuitori, firme de curiat, și eram singur pentru toate sarcinile.

Nu știam că urmează o perioadă de 6 luni plin de mailuri, convorbiri telefonice și proiectare.

Am început cu o cercetare de piață, după care m-am îndreptat spre producători, deoarece știam că pe lângă jocurile mele o să mai am nevoie de multe altele.

Cea mai dificilă parte era găsirea unei firme de curierat, care livrează decent dar și la un preț acceptabil. Eram conștient că costul livrării va împiedica pe unii să închirieze jocuri, deoarece vorbim de un cost dublu, dus-întors. Majoritatea ofertelor pentru afaceri noi erau de 30-40 Lei doar dus... c'mon, nu aur transport!

Am încredere!

Mulți m-au avertizat că chiriașii o să distrugă colecția mea. Dincolo de gard există doar oameni răi, chiar monștrii, care mănâncă cărți de jocuri la cină, iar distrug voluntar și instinctiv jocurile ce ajung în mâna lor.

Nu vroiam să dau dreptate acestor opinii!

Sunt convins că nu trăim într-o lume așa de rea!

Știam că există mulți oameni corecți, cinstiți, care merită încredere, și care doresc să folosească un serviciu asemenea fără intenții rele și cu grij față de produse.

Vroiam să dau cât se poate de mult pentru ei.

Dar ce le ofer?
Cedez din profit și suport costul de transport și cel mai important:

nu cer nici o garanție la închiriere - deci pun maximă încredere în clienții mei fideli.

Soluția?
Am văzut un model cu cutii pe o pagină maghiară, care livra colete cu jocuri de societate cu conținut random la cei care s-au abonat. Această idee am transformat în cutii de dimensiuni diferite, și cu conținut la alegere, printr-un sistem total automatizat online.

Finall boss: Amortizarea

Aveam nevoie de un sistem care protejează atât chiriașul, încât și proprietarul.

Știam că dacă nu pot să acopăr amortizarea ce urmează, ea fiind un coeficient total necunoscut, poate să pune sfârșit foarte repede visurilor mele de închirieri jocuri.

Depozitul de 100% era alegerea evidentă la modelul Single rental, dar la abonamente nu vroiam să aplic acest model. Altfel cum demonstrez că am încredere în clienții mei?

M-am dat de un site englez care închiria jucării pentru copii, tot pe bază de abonament. Acest site a ales să țină deschis plata recurentă a abonamentului, dar contul de utilizator să fie blocat în caz în care daunele create n-au fost plătite sau printr virament sau prin plăți recurente a abonamentului. Fair, fără depozite și fără riscuri.

Viziune

Dacă calculați, o să vedeți că nu iese un salariu decent dintr-o asemenea afacere. Mai mult este un hobby bazat pe un alt hobby. Dacă cade câte ceva, nu mă supăr însă :)

Dacă proiectul nu dă faliment în primul an, am de gând să mai adaug module pentru:

- căutare parteneri de joacă
- vânzare-cumpărarea jocuri second-hand
- bază de date de localuri și cluburi boardgaming
- feed evenimente curente din țară

Vă demonstrez

Pe lângă cele de mai sus, doresc să extind rețeaua de închirieri în viitor.

Dacă pot să demonstrez celor care au o colecție de jocuri, că acele "bucătari meeple-omlet" defapt nu există, am putea să facem ceva extraordinar!

Un sistem distribuit de închirieri om-la-om în loc de cel central shop-la-om.

Imaginați-vă o:

- colecție comună de mii de jocuri,
- fără costuri de livrare (deoarece transportul nu se face din celălalt colț a țării, ci de la un vecin din orașul vostru),
- cu prețuri de chirii și mai mici, setabile de proprietari.

Ar fi grozav, nu-i așa?

Ajutați-mă să devină o realitate!