Fizetési információk


Kizárólag online fizetéssel lehet fizetni a MobilPay online kapun keresztül.

Miért csak online fizetést fogadtok?

Több oka is van:

1. A letét egy fajta garancia, amit utólag vissza kell utalnunk, ezt pedig utánvétes fizetéssel lehetetlen. Meg tudnánk oldani bankszámlaszámra (IBAN) történő banki utalással, de ez sokkal bonyolultabb lenne mint az online visszautalás.

2. Az utánvétes fizetésnek ára van. A futárcégek utánvét esetében százalékos díjat számolnak fel a kezelt összegre, amit kénytelenek lennénk a szállítási díjba beleszámolni.

3. Online úton a bérletek automatikusan ismétlődve fizethetőek. Ez az automatikusan ismétlődő rendszer biztosít minket a havi fizetés felől, és nem igényli a mi vagy a klienseink közbeavatkozását. Sokkal lassabb és nehézkesebb lenne havi banki utalásokkal vagy utánvétes fizetéssel.

4. Azért mert THIS IS THE FUTURE! És ez a feature már elérkezett egy ideje, de mintha nem akarnánk beengedni az országhatáron. Web programozó lévén, sok kliensem vonakdik az online fizetési módot beépítetni (nem beszélve egy exkluzív online fizetésről), mert szerintük a romániaiak még nincsenek hozzászokva ehhez a fizetési formához. "Majd talán jövőre...". Nos, ha sosem kezdjük el használni, akkor jővőre sem fogjuk használni. Nosza, csak bátran! Azoknak pedig akik csak befagyott szélvédő takarítására használják a bankkártyájukat, csak annyit üzenek, hogy "Bye, bye", itt nem lesz "Buy, buy"! :)
...kicsit hosszúra sikeredett, már érlelődőtt egy ideje.

FONTOS!

A BGW.ro semmilyen esetben sem tárolja a bankkártyád adatait, függetlenűl a fizetés típusától, legyen az klasszikus vagy ismétlődő fizetés!

Ez azért van így, mert a kártyád adatait nem a BGW.ro-n írod be, hanem a MobilPay online kapu oldalán, ami nem közli velünk ezeket az adatokat, csak a fizetés eredményét és a rendelés számát küldi vissza.